انواع وكيل در دادگستري
وكلا را مي توان به چند نوع تقسيم كرد؟
وكيل دادگستري: وكيل پايه يك دادگستري كه تحصيلات خود را در رشته حقوق، مباني و فقه در مقطع ليسانس و بالاتر به پايان رسانده باشد و در ميان رقابت هاي سخت و سخت موفق به كسب رتبه بالايي در آزمون وكالت شده باشد، وكيل پايه يك دادگستري ناميده مي شود. .. انواع وكيل دادگاه هاي پايه پس از گذراندن دوره كارآموزي داراي پروانه وكالت مي باشند و مي توانند به انواع پرونده هاي حقوقي رسيدگي كنند. وكيل حقوقي در اصفهان اينجا كليك كنيد.
وكيل مدني: امروزه در بسياري از موارد يكي به عنوان وكيل مدني براي امور حقوقي يا اداري انتخاب مي شود. بدين منظور وكيل و موكل بايد به دفاتر اسناد رسمي مراجعه و براي موضوع مورد نظر وكالت نامه تنظيم كنند. از جمله اين وكالتنامه ها كه توسط وكيل مدني و موكل تنظيم مي شود، مي توان به وكالت طلاق، خريد و فروش خانه، فسخ اجاره و رسيدگي به امور سازمان ها و ادارات دولتي اشاره كرد.
وكيل غيرمستقيم: در بسياري از موارد فرد شرايط لازم براي انتخاب وكيل را ندارد، بنابراين اين كار را به شخص ديگري واگذار مي كند تا از طرف او وكيل انتخاب كند. به چنين وكيلي كه توسط شخص ديگري انتخاب مي شود، وكيل واسطه مي گويند. وكيل ميانجي معمولاً براي رسيدگي به پرونده هاي كيفري يا قضاوت هاي مالي انتخاب مي شود كه موكل به دليل حبس قادر به انتخاب وكيل نباشد.
چند نوع وكيل داريم؟
وكيل منتخب:
وكيل منتخب يكي از رايج ترين انواع وكلا است كه شخصاً وكيل خود را انتخاب و با تنظيم قرارداد وكالت او را براي دفاع از حقوق خود در دستگاه هاي معاونت قوه قضائيه منصوب مي كند.
وكيل معاضدتي:
طبق قانون مدني، همه افراد در قوه قضائيه بايد براي خود وكيل داشته باشند، اما اگر شخصي به دليل عدم تمكن مالي يا دلايل ديگر نتواند براي خود وكيل انتخاب كند، بنا به تشخيص دادگاه و دادگاه با تعيين كميسيون وكالت، وكيل براي او در دفاع از حقوق خود در دادگاه آزاد تلقي مي شود، به وكيلي كه به اين ترتيب انتخاب مي شود، وكيل مدافع مي گويند.
وكيل:
وكيل در پرونده هاي كيفري نقش ايفا مي كند زيرا متهم به دليل كمبود منابع مالي يا دلايل ديگر از استخدام وكيل خودداري مي كند. در واقع وقتي وكيلي براي دفاع از حقوق متهم در پرونده نباشد، دادگاه از بين وكلا وكيل رايگان مي دهد. وكيلي كه از اين طريق وارد پرونده مي شود، وكيل متصرف ناميده مي شود.
وكيل سازماني:
يكي ديگر از انواع وكلايي كه در مقاله “چند نوع وكيل داريم؟” به آن اشاره خواهيم داشت وكيل سازماني است. براساس قانون حمايت قضايي از كارمندان نيروهاي مسلح و دولتي، در صورتي كه اين كارمندان دولتي از جمله لشگري و كشوري در كارهاي خدمتي با مشكلات حقوقي و قضايي مواجه شوند، سازمان محل خدمت او موظف است متخصصان حقوقي خود را به عنوان وكيل براي دفاع از كارمنداني كه با مشكل رو به رو شده اند اختيار كند. به چنين وكلايي كه در مراجعه قضايي از حقوق كاركنان دولتي دفاع مي كنند، وكيل سازماني مي گويند.
برچسب: ،